Murto, Sinikka

Olen ammatiltani kuvataiteilija, opiskellut aiemmin myös kieliä, filosofiaa, yleistä kirjallisuustiedettä ja kasvatustiedettä, sekä lempiaihettani musiikkia. Valmistuin Turun kieli-instituutista diplomikielenkääntäjäksi 70-luvulla.

Kirjoittamisesta olen pitänyt aina, ja harrastanut sitä lapsesta asti (ja etenkin juuri lapsena turhankin tosissani). Kaikki lapsena ja nuorena kirjoittamani romaanit ja runot (melko paksu nivaska) poltin yhtenä kauniina päivänä päätettyäni ryhdistäytyä ja alkaa opiskella jotain "järkevää".

Järkevä minusta ei kuitenkaan koskaan tullut, mutta elämä on mennyt silti melko hyvin näinkin pitkälle. Kun sitten havahduin yhtäkkiä siihen tosiasiaan, että takana on paljon enemmän elämää kuin edessä, ajattelin, että nyt ei tällä mummolla ole enää mitään menetettävää, ja päätin nopeasti keksiä 15 vuotta sitten aloittamalleni ja kauan unohduksissa olleelle romaanikäsikirjoitukselle lopun, ja lähettää sen lapsenlapseni mieliksi jollekin kustantajalle.

Ymmärsin, että tuntematon kirjoittaja ei saa isoilta kustantajilta mitään vastausta, joten valitsin pienkustantamon. Yllätyksekseni sain vastauksen melko pian. Tässä sitä nyt ollaan. Kirja siitä tuli! Joku tykkää, joku ei.

Romaanissani Mistä tulen, minne menen äiti Maria on menettänyt tyttärensä traagisella tavalla. Hän tekee surutyötä, ja epätoivossaan hakee lohtua palaamalla ajatuksissaan menneisyyteensä, omiin lähtökohtiinsa ja oman äitinsä ja isoäitinsä elämäntarinoihin.

Teokset

Mistä tulen, minne menen. Kustannusosakeyhtiö Hai 2020, 302 s.