Tapahtuma-arkisto

Kesäretki Pulkkilanharjulle

Naurua, uskomattomia (tosielämän) tarinoita, laineiden liplatusta ja huilun säveliä – niitä kuultiin Salpausselän kirjailijat r.y.n kesäretkellä Pulkkilanharjun Vähäsaaressa lauantaina 4.8.2018, kun tapasimme toisiamme jäsenemme Ina Ruokolaisen pihapiirissä.

Ainokaisa Pitkänen soitti huilua ja kertoi samalla runomuotoisen tarinan. Lierihatussa Ina Ruokolainen ja vieressä Kari Kitunen.
Retkeläisiä pöydän ääresssä. Pöydän vasemmalla puolella Sirpa Suominen, Raija Hautala ja Seppo Laine. Oikealla Marja Aho ja Heidi Viherjuuri. Selin Ina Ruokolainen.

Paikan emäntä tietokirjailija, toimittaja ja kriitikko Ina Ruokolainen tarjosi retkiseurueelle maistuvaa kasviskeittoa ja rieskaa. Oli mukava vaihdella kuulumisia ja kokemuksia muun muassa mediasta ja residenssiasumisesta. Samalla heiteltiin ilmoille ideoita yhdistyksen tulevaksi toiminnaksi.

Ina Ruokolainen (vas.), Mila Teräs ja Seppo Laine.
Ainokaisa Pitkäsen runo- ja huiluesitys.
Teimme lyhyen kierroksen saaressa Inan johdolla.
Eija Orpanan ja Ainokaisa Pitkäsen juttutuokio.
Onerva Vartiainen (vas.) on kuulunut Salpausselän kirjailijoihin jo vuodesta 1970 lähtien. Keskellä johtokunnan jäsen Kari Kitunen ja yhdistyksen nettisivuja hoitava jäsen Sirpa Suominen.
Pulkkilanharju näyttäytyi kesäpäivänä kauneimmillaan.

Retki Ina Ruokolaisen luo Pulkkilanharjulle oli rento yhdessäolotuokio ennen syysarjen alkamista. Lämpimät kiitokset Inalle, joka kutsui yhdistyksen jäseniä kotipaikalleen.

Mila Teräs, puheenjohtaja

Runomaraton

Runomaraton järjestettiin tänä vuonna Lahdessa 14.-17.6.2018 Paljon mielenkiintoista ohjelmaa oli, ja myös Salpausselän kirjailijat oli saanut esittely- ja myyntipöydän Kansantalon Vaahterasalista lauantaiksi 16.6. klo 10–17.

Jos halusi tulla paikan päälle myymään kirjojaan, piti ilmoittautua 10.6. mennessä osoitteeseen mila.teras(at)gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0400 642 371.
Tapahtuman tarkempi ohjelma Runomaratonin nettisivuilta

Poimintoja tapahtuman ohjelmasta SALPAUSSELÄN KIRJAILIJOIDEN UUTISIA -palstalla.

Inka Nousiainen.
Mustavalkokuvan kuvaaja Aapo Huhta.
Inka Nousiainen avaamassa laululyriikan saloja Salpausselän kirjailijoille.

LAULULYRIIKKAKURSSI 24.3.2018

Miten syntyy laulun sanoitus? Miten kirjoittajan idea päätyy vaikkapa Jenni Vartiaisen tai Lauri Tähkän esittämäksi ja radiosoittoon?

Laululyriikasta Salpausselän kirjailijoille tuli kertomaan helsinkiläinen kirjailija-sanoittaja Inka Nousiainen, joka on tehnyt useille tunnetuille artisteille sanoituksia.

Kurssi pidettiin Wanhassa Herrassa (Laaksokatu 17, Lahti) klo 13 - 15.

-

Inka Nousiainen on kirjoittanut romaaneja nuorille ja aikuisille, viimeisimpänä romaanin Kirkkaat päivät ja ilta (2013).

Nousiaisen ensimmäinen lastenkirja Yökirja (2015) oli Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkintoehdokkaana vuonna 2017.

Hänen viimeisin julkaisunsa on yhdessä Suvi Teräsniskan kanssa tehty lifestyle-kirja Suvin talvi (2017).

Proosan lisäksi hän on kirjoittanut laulujen sanoituksia lastenlauluista rokkiin ja kuoroteoksiin, pääasiassa kuitenkin popsanoituksia. Hänen tekstejään ovat esittäneet muun muassa Jenni Vartiainen, Katri Ylander, Ninni Poijärvi, Jesse Kaikuranta, Johanna Kurkela, Stella ja Lauri Tähkä.

Lealiisa Kivikari Runomaratonin runokahvilassa 25.3.2018

Runoilija, sanataiteilija Lealiisa Kivikari oli Lahden Runomaratonin järjestämässä Runokahvilassa Sanna Virran haastateltavana.

Lealiisa luki otteita uudesta kirjastaan Rakkaudelma-runokokoelmastaan.

Runokahvila pidettiin ravintola Teerenpelissä, Vapaudenkatu 20, Lahti.

Katso kuvia tilaisuudesta Lahden Runomaratonin Facebook-sivulta.

Vieraile myös Lealiisan runosivuilla Facebookissa: Runot Lealiisa Kivikari

MILA TERÄS JATKAA SALPAUSSELÄN KIRJAILIJOIDEN JOHDOSSA

Salpausselän Kirjailijat ry:n vuosikokous pidettiin 14.2.2018. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Mila Teräs ja varapuheenjohtajana Marja Aho. Muiksi johtokunnan jäseniksi valittiin Kari Kitunen (uusi), Lealiisa Kivikari (uusi), Seppo Laine, Katriina Ranne (uusi) ja Annamari Saure (uusi).

Uusi johtokunta puolestaan valitsi sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävään edelleen Merja Toivasen.

Toiminnantarkastajat ovat Juha Inovaara ja Alli Kantola, ja varatoiminnantarkastajiksi valittiin Sauli Hirvonen ja Leena Sorvali.

Tämän vuoden lopulla tulee kuluneeksi 50 vuotta Salpausselän Kirjailijoiden perustamisesta. Merkkivuotta juhlistetaan tulevana syksynä.

Kuvassa takana vasemmalta Mila Teräs, Annamari Saure, Seppo Laine.
Istumassa vasemmalta Merja Toivanen, Kari Kitunen, Marja Aho.
Kuvasta puuttuvat Lealiisa Kivikari ja Katriina Ranne.