SALPAUSSELÄN KIRJAILIJOIDEN UUTISIA

Keskiviikkona 27.11.2013 Salpausselän kirjailijat ry esittäytyy jäsentensä uusimman tuotannon kautta. Lahden pääkirjaston auditoriossa järjestettävässä Uutuuksien illassa pääsevät esiin kuluneen vuoden aikana julkaistut teokset. Kirjo on jälleen runsas: dekkareita, novelleja, romaaneja, runoja, valokuvateoksia. Myös lapsille ja nuorille on kirjoitettu.
Eija Piekkarin kuudennessa dekkarissa, Kaislikon kätkössä, nuoren naisen ruumis löytyy Kotiniemen siirtolapuutarhan rannasta, veneiden läheltä Alasenjärvestä, Lahdesta. Idea ruumiin löytöpaikaksi muhi Piekkarin mielessä parisen vuotta ennen kuin päätyi kirjaan.
Ensimmäisillä kirjailijatreffeillä Lahden Suomalaisessa kirjakaupassa lauantaina 28.9.2013 oli teemana paikallinen rikoskirjallisuus.
Jäsenillassa keskiviikkona 4.9. klo 18 oltiin Haltiakuusen alla. Annamari Saure ja Jari Suominen esittelivät kuvien kera kirjaansa, jossa käydään suomalaisissa kirjailijakodeissa. Tilaisuus järjestettiin Fellmanniassa (Kirkkokatu 27), 2. kerros, tila OPUS.
Eija Piekkarin kolmas dekkari Pako portin alta julkaistaan Maaseudun tulevaisuus -lehdessä jatkokertomuksena tästä viikonlopusta alkaen.
Salpausselän kirjailijoiden Runopiknik järjestettiin tällä kertaa yhteistyössä Lahden Runomaratonin ja Päijät-Hämeen Lausujien kanssa sunnuntaina 25.8.2013. Tilaisuus onnistui loistavasti. Sää oli hieno, osanottajia paljon, runoja ja musiikkiesityksiä riitti noin kahden tunnin ajaksi.
Salpausselän kirjailijoiden koulutus- ja keskustelutilaisuus pidettiin maanantaina 13.5.2013 Kahvila Karirannassa. Alustajina keskustelua virittämässä olivat Eija Piekkari, Kalle Veirto ja kirjallisuuden läänintaitelija Päivi Haanpää.
Lealiisa Kivikarin runokirja Talo kalliosaarella on hypnoottinen lukukokemus, jossa runoilija puhuu kuin syntymävetten päällä vaeltava henki, jälleensyntymien kausaalisessa välitilassa fyysiseksi ihmiseksi materialisoitumistaan odottava sielu, jonka sielunsilmissä vilahtavat kuvasarjat jo eletyistä elämistä kokemuksineen ja opetuksineen sekä välähdykset tulevista ihmiselämistä Maa-planeetalla. Ja henki ihmettelee ihmisen syntymistä ja kuolemaa, ja mitä näiden hetkien väliin jää. Miksi ihminen on olemassa, mikä on elämän tarkoitus?
Lahtelaisten tekijöiden kirja Haltiakuusen alla – suomalaisia kirjailijakoteja on ensimmäinen kirjailijamuseoitamme kattavasti esittelevä teos. Toinen kirjan kirjoittajista on lahtelainen tietokirjailija ja äidinkielen opettaja Annamari Saure. Kirjan valokuvat on ottanut lahtelainen free lance –valokuvaaja, verkkotuottaja Jari Suominen.
Pieni erimielisyys perjantai-illan viettotavasta ystävysten Jennan ja Nooran välillä saa Jennan suutahtamaan ja ryntäämään ovet paukkuen pimeään yöhön Hollolan rantatielle. 19-vuotias Jenna jää sille tielleen ja hänen ruumiinsa löytyy myöhemmin Hersala-Siikaniemen tien varresta Eija Piekkarin uusimmassa Risteys-jännitysromaanissa, joka on Piekkarin viides kirja.
RSS ATOM