Merkillinen esittelee visuaalista runoutta

30.3.2015

Sami Liuhto: Rakkaus on kaunis jo ajatuksena
Sami Liuhto: Rakkaus on kaunis jo ajatuksena
Satu Kaikkonen: Secret the play 1 2014
Satu Kaikkonen: Secret the play 1 2014

Merkillinen – visuaalisen runouden näyttely avautuu Lahdessa Galleria Aila Seppälässä 28. heinäkuuta 2015. Merkillinen on kutsunäyttely, joka esittelee suomalaista visuaalista runoutta. Yksi näyttelyn taiteilijoista on yhdistyksemme kirjailija Heikki Saure.

Galleria Aila Seppälässä koetaan näyttelyn aikana useita esityksiä ja tilaisuuksia.

Näyttelyn taiteilijat ovat Satu Kaikkonen, Arja Karhumaa, Reetta Kinnari, Karri Kokko, Elina Koskelainen, Tiina Lehikoinen, Sami Liuhto, Marko Niemi, Meri-Tuuli Risberg, Marion Robinson, Heikki Saure, J.P. Sipilä ja Ilkka-Juhani Takalo-Eskola. Esillä on myös runouslehti Tuli&Savu.

Visuaalinen runous on katseltavaa runoutta, jossa sanojen merkitysten lisäksi ja niiden sijaan painopiste on siirtynyt visuaalisuuteen. Merkillinen esittelee monia kokeellisen runouden ilmiöitä, kuten aseemista kirjoitusta, käsiterunoutta ja konkreettista runoutta.

Teokset liikkuvat usein runouden, kuvataiteen ja graafisen suunnittelun rajamailla.

Näyttelyssä voi tutustua myös videorunouteen. Videotaiteilija ja runoilija J.P. Sipilä on koonnut vuoden 2015 Annikin Runofestivaalille kansainvälisen videorunokatselmuksen, joka on katseltavissa koko Merkillinen-näyttelyn aukioloajan.

Näyttely on avoinna Galleria Aila Seppälässä (Kauppakatu 2) 29.7. – 23.8.2015.

Näyttelyn järjestää lahtelainen monitaiteellinen ryhmä Sanakuva Kollektiivi. Näyttelyä tukee Koneen Säätiö ja Lahden kaupunki.

Lisätietoja:

Marion RobinsonHeikki Saure
puh. 040 7638 597puh. 050 545 7194
marion(at)muotoilijanaamiainen.comheikki.saure(at)phnet.fi