Mila Teräs Finlandia Junior -ehdokkaana

6.11.2014

"Metsä on ihmeellinen ja täynnä salaisuuksia. Pieni Olga Orava haluaisi löytää metsän suuren salaisuuden. Löytyykö se ahmimalla kirjoja tai rakastamalla kovasti? Vai unista ja unelmista - tai rohkeudesta lentää?

Oksilla hypellessään Olga kohtaa itikoiden iltatanssin, Erkko Kuoriaisen, makuupussia virkkaavan perhosentoukan ja muurahaiskuningatar Sibyllan... Ja kaikilla niillä on oma salaisuutensa.
Mila Teräksen ja Karoliina Pertamon metsä kuhisee sadun lumoa ja seikkailua. "
(Lainaus: Lasten Keskus)
"Metsä on ihmeellinen ja täynnä salaisuuksia. Pieni Olga Orava haluaisi löytää metsän suuren salaisuuden. Löytyykö se ahmimalla kirjoja tai rakastamalla kovasti? Vai unista ja unelmista - tai rohkeudesta lentää? Oksilla hypellessään Olga kohtaa itikoiden iltatanssin, Erkko Kuoriaisen, makuupussia virkkaavan perhosentoukan ja muurahaiskuningatar Sibyllan... Ja kaikilla niillä on oma salaisuutensa. Mila Teräksen ja Karoliina Pertamon metsä kuhisee sadun lumoa ja seikkailua. " (Lainaus: Lasten Keskus)

Parhaan suomalaisen lasten- tai nuortenkirjan palkinnosta kilpailee kuusi teosta ja yksi niistä on Salpausselän kirjailijoiden Mila Teräksen tänä vuonna ilmestynyt Olga Orava ja metsän salaisuus. Kirjan on kuvittanut Karoliina Pertamo ja kustantaja on Lasten Keskus. Suomen Kirjasäätiön 30 000 euron arvoinen Finlandia Junior -palkinto myönnetään 20. marraskuuta ja palkinnonsaajan valitsee ohjaaja, käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa.

Kirjasäätiön asettamassa kolmihenkisessä Finlandia Junior -valintalautakunnassa olivat taidekasvatuksen professori Helena Sederholm, libristi Riikka Kähkönen ja toimittaja Anne Moilanen, ja valintalautakunta nimeää vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi, sekä henkilön, joka valitsee nimetyistä ehdokkaista lopullisen palkinnonsaajan. Tänä vuonna voittajan valitsee valitsee ohjaaja, käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa.

Palkintolautakunta kertoi saaneensa luettavakseen korkeatasoista fiktiota, tietokirjallisuutta ja runoja, ja raati kehui myös ehdokasteosten visuaalista kieltä.

 

Finlandia Junior -palkintoehdokkaat:
 

- Saku Heinänen: Zaida ja lumienkeli (Tammi) 

- Iiro Küttner, kuvitus Ville Tietäväinen: Puiden tarinoita. Puuseppä (Books North)

- Jyri Paretskoi: Shell's Angles ja Kalajoen hiekat (Karisto)

- Ulf Stark, kuvitus Linda Bondestam: Min egen lilla liten / Oma pieni pikkuruinen(Schildts & Söderströms ja Teos)

- Mila Teräs, kuvitus Karoliina Pertamo: Olga Orava ja metsän salaisuus (Lasten Keskus)

- Maria Turtschaninoff: Maresi. Krönikor från räda klostret /Maresi. Punaisen luostarin kronikoita (Schildts & Söderströms ja Tammi).

 

Lähteet:

Yle.fi -uutiset, kulttuuri

Suomen Kirjasäätiö

 

- S. P. -