Lahtelaisin voimin kirja kirjailijamuseoista

5.5.2013


Lahtelaisten tekijöiden kirja Haltiakuusen alla – suomalaisia kirjailijakoteja on ensimmäinen kirjailijamuseoitamme kattavasti esittelevä teos. Toinen kirjan kirjoittajista on lahtelainen tietokirjailija ja äidinkielen opettaja Annamari Saure. Kirjan valokuvat on ottanut lahtelainen free lance –valokuvaaja, verkkotuottaja Jari Suominen.

 

KIRJAA ESITELLÄÄN LAHDESSA

* 3.5. ma Launeen lähikirjastossa klo 18 – 19

* 8.5. ke Suomalaisessa kirjakaupassa klo 15 – 15.15

Haltiakuusen alla, suomalaisia kirjailijakoteja

Haltiakuusen alla -kirjassa (Avain, 2013) vieraillaan suomalaisten kirjailijoiden museoina toimivissa kodeissa. Mukana on 28 suomalaista kirjailijaa ja yli 30 erilaista kohdetta.

Omat paikat ja maisemat elävät kirjailijoiden tuotannossa: veljekset seikkailevat eteläisessä Hämeessä, muumipapan mieli palaa omalle saarelle ja Ryysyrannan Jooseppi harppoo pitkin Kainuun korpia.

Haltiakuusen alla vie matkalle menneisyyteen, kirjailijoiden elämään ja mielenmaisemiin, niihin tölleihin, mökkeihin, taloihin ja kartanoihin, joista suomalainen kirjailija on ponnistanut. Teos on myös matkaopas eri museoihin. Sen avulla voi toteuttaa joko kirjallisen keinutuolimatkan tai suunnitella lomamatkan kohteita. Runsas kuvitus johdattaa kotien tunnelmaan ja kiinnittää lukijan huomion niihin erikoisuuksiin ja yksityiskohtiin, jotka ovat vaikuttaneet kirjailijan elämään.


Pienin ja vaatimattominkin koti voi olla suuri elämys, kun osaa pysähtyä hetkeksi, tutkia ja katsella avoimin mielin.