Yhdistyksen kirjailijat menestyvät

14.12.2012

Kaksi Topelius-ehdokkuutta, Aukusti-ehdokkuus ja Runomaratonin runoantologiaan pääsy.

Suomen Nuorisokirjailijat -yhdistys on nimennyt viisi Topelius-palkintoehdokasta, joista kaksi on Salpausselän kirjailijoiden jäsentä: Kalle Veirto nuortenromaanillaan Leiri ja Mila Teräs kirjallaan Perhosen varjo. Vuodesta 1946 lähtien vuosittain jaettu Topelius-palkinto parhaalle nuorisoromaanille julkistetaan 14.1.2013. 

Yhdistyksen puheenjohtaja, dekkaristi Timo Sandberg on Etelä-Suomen Sanomien Aukusti-kulttuuripalkintoehdokkaana. Lehden kulttuuritoimitus nimennyt viisi ehdokasta yleisön ehdotuksien ja omien suosikkiensa perusteella. Aukusti-palkinto jaetaan merkittävästä päijäthämäläisestä kulttuuriteosta vuonna 2012, ja voittaja julistetaan 7.1.2013.

Runoilija ja runoantologioiden tekijä Anneli Seppälä on menestynyt Lahden Runomaratonin Työ, elämä -runokilpailussa. Hän pääsi runoillaan mukaan runokilpailun parhaimmistosta koottuun runoantologiaan "Kaiken kansan työrunot", joka on 17. Runomaratonin runoantologia. Kilpailuun tuli yli 1000 runoa ja kirjaan valittiin 123 runoa 48 runoilijalta. 

 

Lisätietoa:

Suomen Nuorisokirjailijat

Tästä äänestämään Aukusti-ehdokkaita

Lahden Runomaraton - Kaiken kansan työrunot -antologia