Kirjoituksia maasta kohtaa näköispatsaan - Roskarunokilpailu Lahdessa Art Häme 2012 –tapahtumassa

18.8.2012

Heikki Sauren Kirjoituksia maasta on esillä näyttelynä ja runokilpailuna Lahdessa Art Häme 2012 –tapahtumassa 25.8 – 9.9. Malskilla (Päijänteenkatu 11).

Heikki Sauren ja Sirpa Papinahon Kirjoituksia maasta –yhteisnäyttelyssä on alkuperäisiä löytöjä, valokuvia ja näköispatsaita. Alkuperäisten löytöjen esillepano on saanut vaikutteita Roope Ankan ensimmäisestä markasta.

Sirpa Papinaho on valmistanut näköispatsaat kolmesta Kirjoituksia maasta –kokoelmaan kuuluvasta löydöstä. Hän on hyödyntänyt patsaiden teossa pois heitettyjä painopeltejä, joita on käytetty sanomalehtien painamiseen.

Näyttelyn yhteydessä on mahdollisuus osallistua roskarunokilpailuun. Näyttelyn kävijät saavat tehdä runoja maassa lojuneista roskista. Runoilemisen lisäksi kilpailu kannustaa ympäristötekoon: poimimaan roskia.

Kirjoituksia maasta on esillä myös triptyykissä yhdessä Juha Tanhuan Öljymaalauksia-valokuvien kanssa.

Kirjoituksia maasta on jatkuvasti tekeytymisen tilassa oleva teos, joka muuttaa muotoaan, löytää uusia ilmenemismuotoja ja ylittää taiteenlajien välisiä rajoja. Se perustuu maassa lojuneisiin löytöihin, joita Saure keräsi lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.

”Keräsin maassa lojuvia paperinpalasia ja muita esineitä, joissa oli käsinkirjoitettuja kirjaimia, numeroita tai piirroksia. En valikoinut löytöjä. Poimin jokaisen paperinpalasen ja esineen, jossa näin käsintehtyjä merkkejä”, Saure selvittää.

Kirjoituksia maasta on ollut aiemmin esillä useissa näyttelyissä, mm. Lahden Muotohuoltamolla ja Galleria Happihuoneessa Helsingissä. Se on ilmestynyt kirjana Leevi Lehdon ntamon kustantamana.

Kirjoituksia maasta tulee ilmestymään jatkossakin erilaisina teoksina, eri muodoissa.

Malskin näyttely on avoinna joka päivä klo 10–18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja:

Heikki Saure, puh. 050 545 7194

heikki.saure(at)phnet.fi

 

Sirpa Papinaho, puh. 050 301 2580

sirpa.papinaho(at)gmail.com