Aulis Piiroinen ke 2.11. klo 12 Suomalaisessa

31.10.2011

Lahtelaiselta Aulis Piiroiselta on ilmestynyt Kartanoelämää -sarjassa jo kolmas osa. Kartanon naiset -kirjan julkistamistilaisuus pidetään Suomalaisessa Kirjakaupassa Aleksanterinkatu 17. Aiemmin sarjassa on ilmestynyt osat Kartanoelämää ja Kartanonlapset.

KARTANON NAISET

Kruunun kartano kukoistaa ja laajentaa toimintojansa Honkavaaran kunnassa. Vaikka vaikeitakin aikoja kohdataan, Koskisen suku pitää yhtä ja menestyy hankaluuksista huolimatta. Erityisesti suvun toimeliaat naiset kunnostautuvat ja jättävät varjoonsa useimmat miehetkin. Mutta kartano on saanut myös kateellisia vihamiehiä, jotka eivät epäröi työntää kapuloita rattaisiin aina tilaisuuden tullen.

"Kartanon naiset" jatkaa Itä-Suomeen sijoittuvaa Kartanoelämää-sarjaa ja tuo sen lähelle nykypäivää.

PIIROINEN AULIS

Olen syntynyt 29.10.1933 Liperissä, pienen torpan poikana seitsemänlapsisen perheen nuorimmaisena.

Olen käynyt kansakoulun Liperin kunnan Salokylän koulussa. Olen lähtenyt rengiksi kolmetoista ja puolivuotiaana ja siitä lähtien olen ollut vieraassa työssä aina vuoteen 1992 saakka. Silloin pääsin varhaiseläkkeelle. Renkivuosien jälkeen olen toiminut kirvesmiehenä ja
ollut välillä makkaratehtaassa lihanleikkaajana. Eläkeläisenä minulla kävi aika pitkäksi ja ryhdyin kirjoittamaan aikani kuluksi, mikä vei miehen kokonaan. Nyt on valmis esikoisteokseni Kartanoelämää ensimmäinen osa.

Minulla on kaksi lasta ja kolme lastenlasta. Olen eronnut ja jäänyt leskeksikin, asun nykyään yksin Lahdessa. Nyt on aikaa kirjoitella ja sitä minä myös käytän hyväkseni. Toinen harrastus on aikuisten tansseissa käynti, niistä olen löytänyt hyviä ystäviä. Tanssiminen pitää osaltaan kuntoa yllä ja siellä on myös sosiaalista seuraa, kun juttelee tanssikavereitten kanssa.

Tietokoneen uumenissa on jatkoa kirjasarjalle ja ehkä nekin näkevät
päivänvalon.

Tervetuloa!

(Suomalaisen kirjakaupan tiedote)