Tilaisuus kirjaston puolesta Jukka Mallinen vierailee Kiveriön kirjastossa

14.11.2010

Suomen tietokirjailijoiden Päijät-Hämeen osasto järjestää Lahdessa torstaina 18. marraskuuta klo 17.30 Kiveriön kirjastossa (Hirsimetsäntie 64) tilaisuuden, jonne saapuu Jukka Mallinen kertomaan uudesta kirjastaan Seisahdus erämaassa. Kehua ja kiitosta kerännyt, Savukeitaan kustantama teos käsittelee Nobel-kirjailija Joseph Brodskya, joka oli Mallisen henkilökohtainen tuttava.

 

Nastolasta kotoisin oleva, Lahdessa koulunsa käynyt Jukka Mallinen kertoo myös, miten tärkeä merkitys lähikirjastolla on ollut koko hänen uransa kannalta. Mallinen on työskennellyt muun muassa suomentajana, kirjailijana, Venäjä-tuntijana ja toimittajana. 

 

Tilaisuus on samalla vetoomus Kiveriön ja kaikkien kirjastojen puolesta. Vuosikymmeniä toiminut, asiakkaita hyvin palvellut kirjasto on lakkautusuhan alla. Kirjastossa toimii myös taidelainaamo. Kiveriön kirjastoa puolustavat tilaisuudessa tyytyväiset asiakkaat, joiden joukossa on kirjailijoita, kääntäjiä, opettajia, taiteilijoita ja toimittajia.

 

Lahden kaupunginhallitus on päättänyt esittää valtuustolle, että Kiveriön kirjastoa ei lakkauteta. Lahden kaupunginvaltuusto tekee ratkaisevan päätöksen Kiveriön kirjaston kohtalosta 29. marraskuuta.

 

Kirjallisuusillan juontaa Terhi Willman ja Jukka Mallista haastattelee Heikki Saure.

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja:

 

Terhi Willman, puh.050 545 2589

terhi.willman(at)gmail.com

 

Heikki Saure, puh. 050 545 7194

heikki.saure(at)phnet.fi