Salpausselän Kirjailijat Sysmän Kirjakyläpäivillä

26.7.2010

Veijo Kare puuhasi Salpausselän Kirjailijat Sysmän Kirjakyläpäiville.
(Kuva: Kyösti Piippo)
Veijo Kare puuhasi Salpausselän Kirjailijat Sysmän Kirjakyläpäiville. (Kuva: Kyösti Piippo)
Vasemmalla Veijo Kare, oikealla Ilkka Manninen ja keskellä huoltojoukkojen tärkeä lenkki, rouva Manninen. Kirjakyläpäivien aikana sää suosi, sillä koko heinäkuu oli poikkeuksellisen lämmin Suomessa.
(Kuva: Kyösti Piippo)
Vasemmalla Veijo Kare, oikealla Ilkka Manninen ja keskellä huoltojoukkojen tärkeä lenkki, rouva Manninen. Kirjakyläpäivien aikana sää suosi, sillä koko heinäkuu oli poikkeuksellisen lämmin Suomessa. (Kuva: Kyösti Piippo)

Sysmän Kirjakyläpäivillä 9.-11.7.2010 olivat mukana tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Salpausselän kirjailijat. Pöydän järjesti paikalle ja sitä uutterasti kolme helteistä päivää vartioi lehtori, kuvataiteilija ja tietokirjailija Veijo Kare. Hän esitteli paikalla ensimmäistä fiktiivistä kirjaansa Koirakotka, josta on puheenjohtajan kotisivun esseesivulla esittelyteksti. Päivien haastatteluosuuteen saapui myös kirjailija Mila Teräs.

 

Timpurit-kirjansa kanssa ilmestyi paikalle myös yhteistyöaktiivi, uutta kirjaansa työstävä Ilkka Manninen. Tilaa olisi Veijon rakentamassa pöydässä ollut useammallekin kirjansa esittelijälle.

Paikalla oli myös lääninkirjailijoitten asioita pontevasti ja ymmärtävällä antaumuksella hoitava Päivi Haanpää.

Päijät-Hämeen kulttuurisuunnitelmia tutkailtiin. Veijo Karella tuntuu olevan niihin paljon pohdittua aineistoa. Kiitos, Veijo Kare, uudesta toimintayhteydestä ja yhdityksemme esiin saamisesta Sysmään.

 

SSKry kiittää Sysmän Kirjakyläpäivien puuhamiestä Kyösti Piippoa siitä, että pääsimme mukaan päiville ja samalla tutustumaan Sysmän antoisaan kulttuuripitäjään.

 

Ensi vuonna läsnä on myös Kirjakyläpäivien uusi keulahahmo, radion kulttuuritoimittaja Tarleena Sammalkorpi. Ehkäpä runot ovat silloin esillä tämänvuotista enemmän, onhan Tarleena Eila Kivikk´ahon tytär.

 

Terveisiä päiviltä toi kirjakylän

upealla hiekkarannalla vilvoitellut

SSKry:n puheenjohtaja, Alli Kantola

 

Kotisivu, jossa Veijo Karen kirjan esittely:

http://muutossauna.websites.fi/